Den årliga rensningen av trädgård och förråd

För ett par veckor sedan vart det dags för den årliga storstädningen här hemma. Då hjälps vi alla i familjen åt att röja i trädgården och i alla förråd. Jag blir faktiskt lika förvånad varje år över hur mycket saker och annat som rensas bort, vart kommer allting ifrån? Oavsett så är det lika skönt varje gång när den årliga rensningen är klar och man är redo inför sommaren. Allt som legat på marken i trädgården under all snö krattas ihop och slängs bort, grenar och större trädgårdsris brukar få åka med på vändan till soptippen.

En beställning på massa bra saker för lastsäkring

Lika förvånad jag blir över hur mycket som skall köras till tippen varje år, lika förvånad blir jag över att jag vartenda år har lyckats slarva bort alla krokar, remmar och hakar vi har för att kunna säkra lasten på själva släpet. Vart tar de vägen? Som tur var hade jag framförhållning i år och lade en beställning på en massa bra saker för lastsäkring på https://valeryd.se/produkt-kategori/lasta-och-sakra/krokar-remmar-och-hakar/. På den sidan finns allt möjligt man kan tänkas behöva till dessa ändamål och mycket, mycket mer.

Det gäller att se till att lasten ligger kvar på släpet under resans gång

Personliga favoriter är lastremmar och expanderhake, så vet du inte riktigt vad du behöver är det en bra start att införskaffa sig detta tillsammans med några gummistroppar. Det gäller trots allt att se till att lasten ligger kvar på släpet under resans gång. Det är även väldigt användningsbart när man skall flytta eller liknande. Hur som helst känns det riktigt gott att ha gjort den årliga städningen i trädgård och förråd här hemma, nu återstår det bara lite plantering inför sommaren. Det måste väl ändå vara bland det lyxigaste som finns, att ha sina egna grönsaker och rotfrukter i sin egen trädgård – bara att gå ut och hämta när man behöver.