Tält för camping

Ska du köpa tält för camping i sommar? Då finns det flera saker som du bör fundera över. Utbudet av tält för camping är stort och priserna är väldigt olika. Vid första anblicken så kanske du faller för ett tält med ett billigt, lågt pris, men du måste se vad du får för pengarna om det är väldigt billigt. Det är lätt att bli lurad av låga priser men när du väl tältar så vill du inte att det regnar in i tältet eller att det läcker in underifrån. Att jämföra inte bara priser utan också de specifika egenskaperna för tälten är alltid bra och bör alltid göras innan köp av tält.

Allemansrätten & tält

Visst kan det vara mysigt att tälta på egen hand i skogen eller på någon fin äng vid en sjö. I Sverige har vi fördelen att kunna tälta i princip vart vi vill med stöd av Allemansrätten, men tänk på att aldrig missbruka din rätt utan ta alltid hänsyn till vart boningshuset ligger så du inte kommer för nära. Sätt inte på musik på högsta volym eller ställ till med värsta partyt. Ta också med allt skräp och försök att rätta till marken så att det inte syns att ni har varit där, om möjligt.

Tälta på camping

Om du inte vågar slå upp ditt tält i naturen eller är osäker på vad som gäller för camping genom Allemansrätten så kan du alltid ta in på en camping istället. Att tälta på camping kan vara en stor fördel om du har med barn i yngre åldrar, dom brukar gilla att umgås med andra barn som brukar finnas på en camping. Ofta finns det även aktiviteter för yngre barn som brukar uppskattas av föräldrarna, fina lekplatser inne på campingområdet och närhet till kiosk eller mindre mataffär kan också vara skönt.