Fälla träd i Borås

      Kommentarer inaktiverade för Fälla träd i Borås

Finns det någon som är duktig på att fälla träd i Borås? Det hade vi i alla fall behövt för några år sedan när vi skulle fälla träd på vår tomt. Saken var den att vi hade två skräpiga björkar precis utanför huset och som fällde en väldig massa löv på höstkanten. Varje höst kämpade vi med krattningen av björklöven till vi fick blåsor i händerna och kramp i ryggslutet, även ont mellan skulderbladen. Kanske lite överdrivet, men vi var i alla fall jäkligt trötta på att kratta löv! Då kom vi överens ganska omgående om att träden helt enkelt skulle väck. Ju fortare desto bättre!

Min man kan inte fälla träd

Jag försökte övertala min man om att just han inte nödvändigtvis var den som var tvungen att fälla träden men det är tydligen någon macho grej det där med att såga i trädstammar. Han skulle absolut klara detta själv, för han hade minsann sågat några träd för 20 år sedan. Träden stod ju väldigt nära huset, jag skulle vilja beskriva det som att ”om det begås ett litet misstag med sågen så kan hela huset vara i fara”. Min man såg inte alls på det på det viset, han såg inga problem alls. Han visste nästan helt exakt hur han skulle lägga det där snittet så att träden föll åt önskat håll, alltså INTE mot huset.

Fälla träd är svårt

Sagt och gjort, D-dagen kom och min man bad mig att gå ut på altanen framför huset för att kolla så ingen bil kom körandes på vägen då det var dit han ville att trädet skulle falla. Jag tänkte då inte stå på någon altan för att få ett träd på mig som föll åt fel håll, så jag gick ut på vägen för att stoppa eventuell trafik (det kommer 1 i timmen …). Min man han sågade och sågade, och trädet föll. Rakt över vägen och över alla soptunnor som stod längs vägkanten. Det blev inget mer träd fällt av min man, vi fick anlita grannen som har skog.