SUP-Paddleboards

      Kommentarer inaktiverade för SUP-Paddleboards

SUP-Paddleboards har varit väldigt populärt de senaste 4-5 åren och har ökat lite med tiden. Jag kan absolut förstå varför dessa paddleboards är så eftertraktade, speciellt om man har nära till en sjö. Jag tyckte det såg sådär kul ut innan en kompis till mig tjatade på mig att jag skulle testa i en sjö som ligger i närheten av där jag bor. Dom har en uthyrning av paddelboards där på helgerna så då åkte vi dit för att testa det som så många andra älskar att göra.

Testa SUP

När vi kom dit så hade vi ingen aning om vad som väntade oss mer än att vi visste att SUP står för ”stand-up-paddeling” och av det kunde vi nog lista ut vad målet för dagen var. Många sitter ju på knä på sina brädor i början för att få till den rätta balansen och det tänkte jag att vi förmodligen också skulle behöva göra den första halvtimmen. Vi fick instruktioner av han som hyrde ut SUP:arna och han tyckte så klart att vi först och främst skulle finna balansen på brädan innan vi tänkte på att resa oss upp. Det är lite som att stå på en surfingbräda men utan att ha något stabilt att hålla sig i. Lite vingligt med andra ord (eller ganska mycket vingligt om du frågar mig).

Mjuk eller hård SUP?

Vi fick frågan om vi ville testa en mjuk eller hård SUP och vi svarade så klart att vi gärna testade både och nu när vi ändå var i testar-tagen. Vi började med en mjuk. Den var skön att sitta på knä på men balansen var inte helt lätt att vidhålla på den mjuka SUP:en. Sedan när vi blivit lite varma i kläderna gick vi på den hårda SUP:en och den tyckte jag var allra lättast att hålla balansen på. Men det kanske är en smaksak.